TEŞEKKÜR ZİYARETİ İÇİN ve ÇALIŞMALARIMIZIN TAKİBİ İÇİN D.S.İ BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ’MÜZDEYİZ

TEŞEKKÜR ZİYARETİ İÇİN ve ÇALIŞMALARIMIZIN TAKİBİ İÇİN  D.S.İ BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ’MÜZDEYİZ
DERE TEMİZLEME ÇALIŞMASI İLE AÇILAN DEREMİZDE UZUN YILLAR SONRA TAŞKIN YAŞAMADIK ve ESNAFIMIZ RAHAT BİR NEFES ALDI.
SİNİT GÖLÜNÜ TEKRAR CANLANDIRMAK İÇİN MÜDÜRLÜĞÜMÜZ İLE ALTERNATİF ÇÖZÜMLERİ GÖRÜŞÜYORUZ.
Geçtiğimiz gün ilçemizde ve bölgemizde yaşanan yoğun yağışta, yaklaşık 1,5 yıldır devam eden dere temizleme çalışmalarımız sonrası uzun yıllar sonra deremiz taşkın yaşamadı ve bu bölgemizde hemşerilerimiz ile esnafımız rahat bir nefes aldı.
Bu çalışmanın yapılmasında Vekilimiz Sn. Fatma Aksal ve İl Başkanımız Sn Belgin İba bizlere çok destek oldu.
Bu kapsamda D.S.İ Bölge Müdürümüz Sn Erdinç Kuran’a hem teşekkür ziyaretinde bulunduk hem de yoğun yağışta bize tekrar kendini gösteren Sinit Gölümüzü tekrar canlandırmak için alternatif çözümleri görüştük.
Sinit Göl ile ilgili görüşmede Arazi Toplulaştırma ve Tarımsal Altyapı Şube Müdürümüz de bizlere katıldı. Belki 30-40 yıllık bir süreçten sonra çok sıkıntılı bir hal aldı göletteki durumumuz. Çözümü için uygun yollar var gibi görünse de pratikte uygulaması çok kolay değil. Bu nedenle alternatif ve pratik çözüm yolları için Genel Müdürlüğümüz ve Bakanlığı’mıza kadar gidebilecek bir süreç görünüyor. Çözüm yolunu netleştirdiğimizde gerekirse Bakanımıza kadar çıkmaya kararlıyız.
Dere temizleme çalışmasının devamı için görüş birliğine vardık ancak burada vatandaşlarımızdan da muvafakat bekliyoruz. Muvafakatlar tamam olduğu ölçüde hızla köylerimizde de temizleme işlemine devam edeceğiz.