HAVSA’MIZI DÜZENLİ ve SAĞLIKLI ŞEKİLDE PLANLAMAK ve GELİŞTİRMEK İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ

GEÇTİĞİMİZ SONBAHARDA BAŞLADIĞIMIZ “HAVSA İMAR PLANI REVİZYONU” ÇALIŞMALARIMIZ HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR 🗺
BUGÜNDE BELEDİYEMİZ FEN İŞLERİ İMAR ve ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜMÜZ KOORDİNESİNDE ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞIMIZ ile İLLER BANKASI’NDAN UZMANLARIMIZ İLÇEMİZ’DE ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYORUZ🖊📈📊
İlçemiz ilk İmar planının yapıldığı 1956 yılından sonra, Belediyemizce son İmar Planı çalışması 1997 yılında yapılmıştı.
Geldiğimiz süreçte mevcut imar planımız günümüz şehircilik şartlarına ve ihtiyaçlarına cevap vermekte zorlanmaktadır.
Geçtiğimiz aylarda İller Bankası’na başvuru yaparak başladığımız imar planımızın revizyonu çalışmaları için Fen İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüz koordinasyonunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü Jeoloji Mühendisi Mustafa Aktan, Jeofizik Mühendisi Erdal Çakır, İller Bankası Genel Müdürlüğü Jeoloji Mühendisi Teknik Uzman Mürsel Demir ve Jeoloji Yüksek Mühendisi Nurhan Ersin İlçemiz’de sahada çalışmalarına devam ediyor.
İlçemizde yeni rekreasyon alanları açacağımız, kişi başına düşen yeşil alanın ve sosyal alanın artacağı, geniş kaldırımları ve şehiriçi yolları olan yeni bir plan yapmak, hemşerilerimize daha iyi hizmet edebilecek alanları sunmak amacındayız.
Sadece bugünün değil yarının Havsa’sını da birlikte inşa edeceğiz.🏘🌳☘️🏞