“HAVSA TAPU MÜDÜRLÜĞÜ” HAVSA’DA KALACAK

HEMŞERİLERMİZİN KURUMLARIMIZDAN YERELDE KOLAY ve ERİŞİLEBİLİR HİZMET ALABİLMESİ İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Hükümet Konağımız’ın depreme dayanıklı olmadığı için geçtiğimiz günlerde çıkan yıkım kararı nedeni ile Kaymakamlığımız ve kurumlarımız geçici olarak yeni yerlerine geçiyorlar.
Bu kapsamda Havsa Tapu Müdürlüğümüz de mevcut kamu binalarının yetersiz kalması nedeni ile geçici olarak Cumhurbaşkanlığımız’dan Havsa’da yeni yer kiralama talebinde bulunmuştu.
Kiralamaya ilişkin sürecin tamamlanmaması ve onay süreci nedeni ile bu sabah, Tapu Müdürlüğümüz’ün kiralama süreci tamamlanıncaya kadar gelecek haftadan itibaren Edirne Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’nde hizmet vermesine ilişkin kararı öğrendik.
Karara göre bu hafta Havsa Tapu Müdürlüğü Edirne’ye taşınacaktı.
Bunun üzerine derhal Edirne Tapu ve Kadastro Bölge Müdürümüz ile irtibata geçerek, Havsalı hemşerilerimizin mağdur olmaması için kiralama işlemi tamamlanıncaya kadar Belediyemiz’in kurumumuzca kiralanması istenen alana ilişkin tüm kira bedellerini üstlenebileceğini ve karardan dönülmesini talep ettik.
Bölge Müdürümüz de derhal Tapu Genel Müdürlüğü ile bu talebimizi görüşerek, Genel Müdürlük’ten gelen olumlu yanıtı bizimle paylaştı.
Hemşerilerimizin kurumlarımızdan yerelde, kolay ve erişebilir bir hizmet alması için çalışmaya devam edeceğiz.
Bu konuda bize destek olan Bölge Müdürümüz Hayrullah Akdemir’e teşekkür ediyorum.