Edirne’nin Havsa ilçesine bağlı Musulça köyünde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarının artmasının ardından muhtarlık İhtiyar Heyeti, Havsa Kaymakamlığının onayıyla kısmi kapanma kararı aldı.

Son bir haftada vaka sayılarının hızla arttığı 350 nüfuslu köyde, 20’den fazla kişinin testinin pozitif çıkması üzerine ihtiyar heyeti, 15 Kasım’a kadar kısmi kapanma uygulamalarını devreye soktu.

Alınan karar gereği köydeki kıraathaneler kapatıldı, toplu etkinlikler ertelendi.

Camiden yapılan anonslarla sokağa maskesiz çıkılmaması, ev ziyaretlerinin yapılmaması ve kapalı ortamlarda bulunulmaması istendi.

Karantinada ya da ileri yaştakilerin ihtiyaçlarının komşuları tarafından karşılandığı köyde, dezenfekte çalışmaları da düzenli olarak gerçekleştiriliyor.